İstanbul Çay Saatinden Çikolatalı Kayısılı Zaher Pasta

Malzemeler

Malzemeler

Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır. 

Beyazına şeker eklenerek çırpılır.

 Tereyağı ve pudra şekeri çırpılır. 

Benmari usulü eritilen çikolataya eklenerek karıştırılır. 

Yumurtaların sarısıyla birleştirilir. 

Yumurta beyazı söndürülmeden eklenerek karıştırılır. 

Kek harcına azar azar un eklenir.

 Hazır olan kek hamuru kalıba alınır ve 10 dakika kadar fırının yarısı açık şekilde pişirilir. 

Marmelat için kayısı, su ve şeker yüksek ateşte kaynatılır. 

Kaynadıktan sonra çekilerek marmelat haline getirilir.

 Ganaj için eriyen kremaya sırasıyla çikolata ve tereyağı eklenerek karıştırılır. 

Fırından çıkıp soğutulan pandispanya ikiye bölünür. 

Marmelat arasına sürülür. 

Ganaj üzerine akıtılarak yayılır. 

Donması için dolaba atılır. 

Afiyet olsun.