Adıyaman Mutfağı'ndan Meyir Çorbası

1,5 kg keçi yoğurdu
1,5 litre su
4 adet patlıcan
2 adet kabak
5 adet yeşil biber
1,5 su bardağı yarma
Bir tutam tuz
Sosu İçin;
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz

Yoğurdu tencereye koyup ılık su ekleyip ocakta karıştırarak pişirin. 

 Diğer tarafta patlıcan ve kabakları soyup 6 parçaya ayırmadan bölün. Biberleri de yine ayırmadan ikiye bölün. Ardından kabak ve patlıcanları tuzlu suda bekletin. 

Yoğurt kaynadıktan sonra patlıcan ve kabakların suyunu süzüp, biberlerle birlikte yıkayıp tencereye ekleyerek haşlayın. Ardından yarmayı ekleyin. 

Sebzeler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatıp haşlanan sebzeleri çıkarın. Çıkardıktan sonra bıçakla küçültüp tencereye tekrar ekleyip karıştırın

 Sosu için soğanları doğrayın

 Ardından bir tavaya koyup yağı ekleyin. Soğanlar kıtır kıtır olana kadar kavurun. Sonrasında çorbanın üzerine dökerek servis edin.

Afiyet Olsun