1,5 kg keçi yoğurdu 1,5 litre su 4 adet patlıcan 2 adet kabak 5 adet yeşil biber 1,5 su bardağı yarma Bir tutam tuz Sosu İçin; 3 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı Bir tutam tuz
Yoğurdu tencereye koyup ılık su ekleyip ocakta karıştırarak pişirin.
Diğer tarafta patlıcan ve kabakları soyup 6 parçaya ayırmadan bölün. Biberleri de yine ayırmadan ikiye bölün. Ardından kabak ve patlıcanları tuzlu suda bekletin.
Yoğurt kaynadıktan sonra patlıcan ve kabakların suyunu süzüp, biberlerle birlikte yıkayıp tencereye ekleyerek haşlayın. Ardından yarmayı ekleyin.
Sebzeler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatıp haşlanan sebzeleri çıkarın. Çıkardıktan sonra bıçakla küçültüp tencereye tekrar ekleyip karıştırın
Sosu için soğanları doğrayın
Ardından bir tavaya koyup yağı ekleyin. Soğanlar kıtır kıtır olana kadar kavurun. Sonrasında çorbanın üzerine dökerek servis edin.
Afiyet Olsun
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.