Erzincan Mutfağından Kesme Kadayıf

HAMURU İÇİN:
 

 

1 su bardağı su 
1 su bardağı süt 
Bir tutam tuz 
Aldığı kadar un 
 

 

ARASI İÇİN:
 

 

1 su bardağı ceviz
 

 

TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
 

 

Tereyağı 
 

 

ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı toz şeker 
5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu 
 

 

ÜZERİ İÇİN:
 

 

Yarım çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı tereyağı 

 

 

Yoğurma kabına su, süt, tuz ve kıvamını tutturana kadar un alınır ve hamur yoğurulur. Sert yapılı hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler çıkartılır. 

Bezeler orta kalınlıkta açılır ve sac üzerinde nemini tamamen almadan az pişirilir. Pişen hamur rulo yapılır ve çok ince kesilir. 

Fırın tepsisi tereyağıyla yağlanır ve kesilen kadayıfların yarısı döşenir.

Üzerine ince kıyılmış cevizler konur. Geri kalan kadayıf da döşendikten sonra üzerine sıvıyağ dökülür ve tereyağ koyulur. 

Kadayıf 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için toz şeker ve su kaynatılır, birkaç damla limon suyu katılır.

Kadayıfa, fırından çıkıp ılıdıktan sonra ılık şerbet dökülür.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Canan Cantürk oldu Canan Cantürk, Erzincan mutfağına özgü “Kızartma”, “Kesme Kadayıf”, “Kanküllü Pilav” ve “Tarhana” yaptı

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Canan Cantürk oldu Canan Cantürk, Erzincan mutfağına özgü “Kızartma”, “Kesme Kadayıf”, “Kanküllü Pilav” ve “Tarhana” yaptı

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Canan Cantürk oldu Canan Cantürk, Erzincan mutfağına özgü “Kızartma”, “Kesme Kadayıf”, “Kanküllü Pilav” ve “Tarhana” yaptı