Şanlıurfa Mutfağı'ndan Hamur Çorbası

Malzemeler

Mercimekler önceden haşlanır. 

Soğanlar yemeklik doğranır. 

Hamur için un, tuz ve aldığı kadar su yoğrulur. 

Soğanlar bol yağda kavrulur. 

Nohutlar, mercimekten ayrı tencerede haşlanır. 

Yoğrulan hamur iki ayrı bezeye ayrılarak açılmaya başlanır. 

Kavrulan soğanlardan bir kısmı sosu için ayrılır. 

Çorbanın ana suyu için soğana bol su ve tuz eklenir. 

Açılan hamur tavada tek taraflı pişirilir. 

Hamur rulo şeklinde sarılarak erişte gibi kesilir. 

Çorbanın ana suyu kaynadığı zaman içine nohutu ve mercimeği atılır. 

Kesilen hamurlar soğuduktan sonra çorbaya atılır. 

Afiyet olsun.