Rize Mutfağı'ndan Laz Böreği

Malzemeler

Malzemeler

Yoğurma kabına süt, yumurta, ılık su ve tuz katılarak karıştırılır. 

Ardından aldığı kadar un eklenerek yoğrulur. 

Muhallebisi için tencereye süt, nişasta, un, şeker ve vanilya eklenip çırpılır. 

Yumurtaların sarısı ve karabiber  sonradan eklenir, karıştırdıktan sonra beklemeye alınır. 

Hazırlanan hamurdan 8 eşit parça koparılır. 

Tepsinin büyüklüğünden biraz fazla olacak şekilde açılır. 

Açılan hamurlardan dört tanesi tabana dizilir.

 Arasına muhallebisi dökülür. 

Dışarda kalan kısımları muhallebinin taşmaması için üzerine kapatılır. 

Diğer dört parçada üzerine serilir.

 Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ yufkaların üzerine dökülerek dağıtılır. 

Kare şeklinde kesilir. 

180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.

 Çıktıktan sonra soğuk şerbet üzerine dökülür. Afiyet olsun.