İstanbul Çay Saatinden Portakal Dilimi

Malzemeler

Un, pudra şekeri, tuz karıştırılır. 

Ardından eritilmiş tereyağı eklenir. 

Ekmek ufağı halini alana kadar yoğrulur.

 Oluşan hamur borcama eşit şekilde yayılır. 

170 derecede 15 dk fırına verilir. 

Portakalın kabuğu rendelenir.

 İçine toz şeker eklenir ve karıştırılır. 

Başka bir kapta yumurtalar kırılır içine un, karbonat katılır ve çırpılır. 

İki kapta iyice çırpıldıktan sonra birleştirilir. 

Taze sıkılmış portakal suyuda eklenerek sos hazır hale getirilir. 

Fırından çıkan hamur hafif soğutulur.

 Soğuyan keke portakallı sos dökülür. 

Üzerine file badem dökülerek 170 derecelik fırına tekrar atılır. 

Afiyet olsun.