Osmaniye Mutfağı'ndan Analı Kızlı

Malzemeler

Malzemeler

Bulgurla irmik tuz ve kimyon ile harmanlanarak ıslanır.

 Kıyma tencereye alınarak pişirilir. 

Ardından içine tereyağı, doğranmış kırmızı soğan eklenerek kavrulur.

 Islanan bulgurla irmik içine salça, çiğköftelik et, pul biber eklenir ve yoğrulur. 

Tenceredeki pişen ete salça, pul biber katılarak kavrulur.

 Köfte harcına un atılarak yoğrulur. 

 Hazır olan bulgurlu irmikli köfte harcının içi oyularak kavrulan harç konulur ve kapatılır. 

Kızları için köfteden ufak parçalar kopartılarak yuvarlanır. 

Sosu için su, biber salçası, zeytinyağı karıştırılır, ardından nar ekşisi ve haşlanmış nohut eklenerek kaynatılır. 

Kaynatılan sosa önce kızlar sonra analar atılır. 

Kaynatılan sosa önce kızlar sonra analar atılır. 

Kapağı yarım kapatılarak pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun.