Asuman Hanım'ın Mutfağından Patatesli Tavuklu Bulgur Pilavı

Malzemeler

Patatesler soyulup, halka halka doğrandıktan tuzlanır ve sıvıyağda kızartılır. 

 Kuşbaşı doğranmış tavuk eti sıvıyağda kavurulur. İçine kimyon, yemeklik doğranan soğan, biberler atılarak çevrilir

 İyice kavrulduktan sonra zeytinyağı, tuz, toz biber, kekik, karabiber, pul biber, kakule ve safran katılılıp karıştırılır.

. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağda bulgur kavurulur. Kızaran patatesler pilavın pişeceği tencerenin altına ve çeperine döşenir. Kavrulmuş bulgurun yarısı içine dökülür. 

Üzerine tavuklu karışım koyulur. Kalan bulgur da üzerine döşendikten sonra safran serpiştirilir. Ve kaşık yardımıyla düzlenir. Kalan diğer patatesler de üzerine döşenir. Üzerini örtecek kadar kaynar su koyulduktan sonra pişmeye bırakılır. 

2 yemek kaşığı tereyağ eritilip kızdırılır ve pişen patatesli bulgur pilavının üzerine dökülür. Pilav ters çevrilerek servis tabağına alınır.

Afiyet Olsun