Asuman Hanım'ın Mutfağından Kadınbudu Köfte

Pirinç haşlanması için kaynayan suya atılır. 

Soğanlar ve ekmekler ayrı ayrı rondodan geçirilir ve birleştirilir. 

Kıymanın yarısı ayrılarak kavurulur. Kavrulan kıymaya pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve tuz atılır.

Ocaktan alınan kavrulmuş kıymaya, kıymanın ayrılan ve çiğ olan diğer yarısı, ekmekle karıştırılmış soğanlar, ince kıyılmış maydanoz ve yumurta katılarak yoğurulur. 

En son pirinci katılır ve iyice harmanlanır. 

Köfte karışımından mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır elle şekil verildikten sonra önce una sonra yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.

Afiyet Olsun