Gaziantep Mutfağı'ndan Şöbiyet

Malzemeler

Malzemeler

Baklava hamuru için yumurta, kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ ve limonun suyu aldığı kadar un ile yoğrulur.

Süt, irmik, toz şeker ve tereyağı tecereye alınır, karıştırılır ve muhallebi oluşturulur. 

 

 

Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. 

Zemine nişasta dökülürek bezeler açılır.

 Açılan 15 beze üst üste konarak hepsi birden tekrar açılır. 

Kare kare kesilir. 

İçine muhallebi, kaymak ve toz antep fıstığı konarak kapatılır. 

Yağlanmış tepsiye dizilir. 

Üzerine tereyağı eritilir. 

170 derecelik fırına atılır. Şöbiyet soğuyup, şerbet ılıdığında üzerine dökülür.

Afiyet olsun.