İstanbul Çay Saatinden Karamelli Tart

Malzemeler

Malzemeler

Keki için un, tereyağı/margarin, kakao ve şeker yoğrulur. 

Ardından yumurta eklenerek yoğurmaya devam edilir. 

Hazırlanan tart hamuru dolapta 15-20 dk bekletilir. 

Karamel için toz şeker kısık ateşte eritilir. 

Krema ve tereyağı sırasıyla eriyen şekere yedirilir. 

Dinlenen hamur yağlanmış tart kabına alınır. 

Tartın kabarmaması için çatalla delikler açılır.

 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atılır. 

Ganajı için krema ocağa alınır. 

Eridikten sonra çikolatalar içine atılır, ardından bal eklenir.

Fırından çıkan tarta hazırlanan karamel dökülür ve yayılır. 

Dolaba atılarak dondurulur ardından ganajı sürülerek servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.