Elazığ Mutfağı'ndan Kolay Su Böreği

Malzemeler

Hamuru için yumurta, su ve tuz karıştırılır.

 Ardından azar azar un eklenir.

 Beyaz peynir parçalara ayrılır. 

Hamur beş dk bekledikten sonra bezelere ayrılarak tabak büyüklüğünde açılır. 

Açılan bezelerin aralarına eritilmiş tereyağı sürülür. 

Açılan bezeler üst üste konarak dolabta bekletilir. 

Bekleyen hamurların hepsi birden açılır. 

Açılan yufka yağlanmış tepsiye serilir. 

Arasına peynir ve maydanoz konur. 

Üst katı için yine aynı işlem uygulanır. 

Bıçakla kare şekli verilir. 

Üzerine zeytinyağı sürülerek 180 derecelik fırına atılır. 

Hafif kızarmaya yakın fırından alınır maden suyu  ve su karıştırılarak üzerine dökülür, ardından tekrar fırına atılır. 

Afiyet olsun.