Amasya Mutfağı'ndan Çarşaf Çöreği

Malzemeler

Yoğurma kabına kuru maya, toz şeker koyulur.

Ardından ılık su eklenir ve un konup yoğrulur mayalanması için bekletilir.

İçi için cevizler fırına atılır. 

 

Haşhaş, yağ ve tuz karıştırılır. 

Dövülen cevizlerde haşhaşın içine konur. 

Mayalanan hamur tekrar yoğrulduktan sonra parçalara ayrılarak açılmaya başlanır. 

Hafif açılan hamurun her tarafı yağlanır. 

Hamur çeke çeke genişletilir. 

İç harcı dökülmeye başlanır.

El yardımıyla dağıtılır. 

Rulo haline getirilir. 

Tepsi yağlanır. 

Rulo parçalara ayrılarak tepsiye dizilir. 

Her parça dizildikten sonra kare kare kesilir. 

Yumurtanın sarısı üzerine sürülür. 

200 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun.