İzmir Çay Saatinden Şeftali Kurabiye

Malzemeler

Malzemeler

Muhallebisi için süt, un, toz şeker, nişasta, vanilya, tereyağı pişirilir. 

Hamur için tereyağı, toz şeker, yoğurt,yumurta, kabartma tozu, karbonat, tuz ve un yoğrulur. 

Hazırlanan hamur parçalara ayrılarak ceviz kabuklarının dışına sarılır. 

200 derecelik fırında pişirilir. 

Fırından çıkan kurabiye kabuklardan ayrılır, içine muhallebi konur arasına badem konularak kapatılır.

Hazırlanan kurabiyeler kaynaşması için bekletilir. 

Süslemek için gıda boyaları suyla karıştırılır. 

Fırçayla biraz kırmızı biraz sarı sürülerek şeftali görünümü verilir. 

Toz şekere batırılır. 

Nane ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.