İzmir Çay Saatinden Magma Pasta

Malzemeler

Malzemeler

Muhallebisi için süt ocağa alınır ve şeker, nişasta, un, vanilya ve tereyağı ile çırpılır.

Piştikten sonra ılınması için bekletilir.

Kek için yumurta, şeker, azar azar un, vanilya ve kabartma tozu çırpılır.

 

 

Sıvı yağ ve süt eklenir.

Yağlanan kek kalıbına kek harcının tamamı dökülür.

 

 

Ardından ılımış muhallebi ortadan başlayarak dökülür.

180 derecelik fırında pişirilir.

 

 

Sosu için krema ocağa alınır, çikolatayı eritecek kadar ısındığı zaman altı kapatılır.

Ardından çikolatası eklenir.

Hazırlanan sos yoğunlaşması için bekletilir, kek fırından çıktıktan sonra üzerine dökülerek servis edilir.

 

 

 

 

Afiyet olsun.