Antalya Çay Saatinden Çemenli Yumak Poğaça

Malzemeler

Malzemeler

Süt, şeker ve maya karıştırılarak biraz bekletilir.

Yağ, yumurta, tuz, un katılarak karıştırılır.

Hamurun üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. 

 

 

 

Çemen için önce sarımsak rendelenir. 

Salçalar, ceviz, kimon, karabiber, çemen otu, karabiber ve yağ bir kapta karıştırılır. 

Bekleyen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır ve açılmaya başlanır. 

Çemen üzerine serilir. 

Hamuru bıçak ile çizikler atılır. 

Rulo halinde sarılır ve içe doğru kıvrılır. 

Üzerine yumurta sarısı sürülür. 

180 derecelik fırında pişirilir. 

Afiyet olsun.