Sinop Mutfağından Kulak Aşı

Malzemeler

Malzemeler

Un, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur oluşturulur. 

İçi için soğanlar kavrulur. 

İçine kıyma atılır. 

Salçası, tuzu, karabiberi ilave edilerek karıştırılır. 

Dinlenen hamur açılmaya başlanır. 

Açılan hamur kare kare kesilir. 

Soğuyan harç yerleştirilir. 

Mantılar üçgen şeklinde kapatılır. 

Kaynayan suya atılır. 

Sosu için soğan doğranır ve kavrulur.

Tereyağı ve sıvı yağ kaynatılır, yağın içine soğanlar atılır iyice karıştırılır.

 Pişen mantının suyundan alınarak sosa katılır. 

Süzülen mantı yapışmaması için soğuk suya tutulur, sunum tabağına önce ceviz konur. 

Sosa kırmızı biberde eklendikten sonra mantının üzerine dökülür. 

Afiyet olsun.