Yoğurma kabına margarin, pudra şekeri, nişasta, yumurta alınır ve yoğrulmaya başlanır. 1 çay bardağı sıvıyağ eklenip yoğrulmaya devam edilir.
2 kaşık un, vanilya, dövülmüş damla sakızı da eklenir. 2,5 bardak un kontrollü olarak eklenir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üzerine damla çikolata konulup önceden ısıtılmış 160 derece fırına verilir.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.