Yoğurma kabına 3 adet yumurta, tuz ve un alınır kontrollü olarak su eklenerek kıvama gelene kadar yoğrulur.
İç harcı için, soğanlar yemeklik doğranır sıvıyağ da kavrulur. İçine kıyma ekleyip kavurmaya devam edilir.
Tuz ve pulbiberi ilave edilir. Peynirli harç için peynirler ezilir. Bir tencereye su konur, tuz ekleyip kaynatılır. Yoğrulan hamur bezelere ayrılır.
İlk beze açılıp tepsiye yerleştirilir. Diğer bezeler de açılır. Yufkalar bıçakla 7-8 parçaya bölünür ve o şekilde kaynar suya atılır.
Çok az kaynar suda tutulup alınır ve şoklanması için soğuk suya atılır. Sudan alınan hamur parçalarındaki fazla suyu almak için hamur kevgire yatırılıp sıvazlanır.
Yufkalar yarıya gelene kadar tepsiye yerleştirilir. Her kata peynirli harçtan azar azar konulur. Orta kısma gelindiğinde kıymalı harç ve peynirli harç beraber konulur.
Üzerine diğer yufkalar yerleştirilir. En son kat yufka suya atılmadan kuru olarak serilir. Üzerine sıvı yağ sürülür.
İçi hamur kalmasın diye üzerine bıçakla küçük delikler açılır. Börek ocağın üstünde çevrilerek ve alt üst edilerek pişirilir.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.