Konya Mutfağından "Tirit"

MALZEMELER

 

6 dilim kuzu boyun eti 

1 adet tandır ekmeği

10 adet yeşil biber 

2 adet kuru soğan 

2 yemek kaşığı sumak

1 yemek kaşığı tereyağı 

2 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı tuz 

Su

SOSU İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı 

Yarım çay bardağı sıvıyağ 

1 yemek kaşığı biber salçası 

6 dilim kuzu boyun etli düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler didiklenir. 1 yemek kaşığı tereyağında etler kavrulur. Yeşil biberler közlenir ayıklanır .

2 adet kuru soğan piyazlık doğranır sumak ve tuz ile yoğrulur. 

Ekmekler küp küp doğranır ve sunum kabına alınır. Et suyu ile ekmekler ıslatılır. Üzerine etler konulur. 

Sosu için tereyağı ve sıvıyağında biber salçası kızdırılır

Kenarları soğanla süslenen sunum kabının ortasına yoğurt dökülür. 

Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.

MALZEMELER 6 dilim kuzu boyun eti 1 adet tandır ekmeği 10 adet yeşil biber 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sumak 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Su SOSU İÇİN: 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı biber salçası 6 dilim kuzu boyun etli düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler didiklenir. 1 yemek kaşığı tereyağında etler kavrulur. Yeşil biberler közlenir ayıklanır . 2 adet kuru soğan piyazlık doğranır sumak ve tuz ile yoğrulur. Ekmekler küp küp doğranır ve sunum kabına alınır. Et suyu ile ekmekler ıslatılır. Üzerine etler konulur. Sosu için tereyağı ve sıvıyağında biber salçası kızdırılır. Kenarları soğanla süslenen sunum kabının ortasına yoğurt dökülür. Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.

MALZEMELER 6 dilim kuzu boyun eti 1 adet tandır ekmeği 10 adet yeşil biber 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sumak 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Su SOSU İÇİN: 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı biber salçası 6 dilim kuzu boyun etli düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler didiklenir. 1 yemek kaşığı tereyağında etler kavrulur. Yeşil biberler közlenir ayıklanır . 2 adet kuru soğan piyazlık doğranır sumak ve tuz ile yoğrulur. Ekmekler küp küp doğranır ve sunum kabına alınır. Et suyu ile ekmekler ıslatılır. Üzerine etler konulur. Sosu için tereyağı ve sıvıyağında biber salçası kızdırılır. Kenarları soğanla süslenen sunum kabının ortasına yoğurt dökülür. Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.

MALZEMELER 6 dilim kuzu boyun eti 1 adet tandır ekmeği 10 adet yeşil biber 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sumak 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Su SOSU İÇİN: 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı biber salçası 6 dilim kuzu boyun etli düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler didiklenir. 1 yemek kaşığı tereyağında etler kavrulur. Yeşil biberler közlenir ayıklanır . 2 adet kuru soğan piyazlık doğranır sumak ve tuz ile yoğrulur. Ekmekler küp küp doğranır ve sunum kabına alınır. Et suyu ile ekmekler ıslatılır. Üzerine etler konulur. Sosu için tereyağı ve sıvıyağında biber salçası kızdırılır. Kenarları soğanla süslenen sunum kabının ortasına yoğurt dökülür. Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.