Konya Mutfağından "Mercimekli Börek"

 İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır, sıvıyağ da kavrulur. İçine haşlanmış mercimek eklenir. 

Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edilerek harmanlanır. Haşhaş az sıvıyağ ve su ile karıştırılarak iyice ezilir. 

1 yufka sekiz adet üçgen parçalara bölünür. Diğer yufkalar için de aynı işlem uygulanır.

Birinci üçgen parça tezgaha alınır üzerine haşhaş sürülür üzerine ikinci üçgen parça serilir. 

En üste mercimekli harç konulur. Rulo şeklinde sarılan börekler tepsiye dizilir.

 Üzerlerine haşhaş sürülen yufkalar derin dondurucuya konulur. 

Yarım saat bekletildikten sonra 180 derece fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.

MELEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN: MERCİMEKLİ BÖREK MALZEMELER 1 adet kuru soğan 2 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı haşhaş 5 adet hazır yufka 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır, sıvıyağ da kavrulur. İçine haşlanmış mercimek eklenir. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edilerek harmanlanır. Haşhaş az sıvıyağ ve su ile karıştırılarak iyice ezilir. 1 yufka sekiz adet üçgen parçalara bölünür. Diğer yufkalar için de aynı işlem uygulanır. Birinci üçgen parça tezgaha alınır üzerine haşhaş sürülür üzerine ikinci üçgen parça serilir. En üste mercimekli harç konulur. Rulo şeklinde sarılan börekler tepsiye dizilir. Üzerlerine haşhaş sürülen yufkalar derin dondurucuya konulur. Yarım saat bekletildikten sonra 180 derece fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.

MELEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN: MERCİMEKLİ BÖREK MALZEMELER 1 adet kuru soğan 2 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı haşhaş 5 adet hazır yufka 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır, sıvıyağ da kavrulur. İçine haşlanmış mercimek eklenir. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edilerek harmanlanır. Haşhaş az sıvıyağ ve su ile karıştırılarak iyice ezilir. 1 yufka sekiz adet üçgen parçalara bölünür. Diğer yufkalar için de aynı işlem uygulanır. Birinci üçgen parça tezgaha alınır üzerine haşhaş sürülür üzerine ikinci üçgen parça serilir. En üste mercimekli harç konulur. Rulo şeklinde sarılan börekler tepsiye dizilir. Üzerlerine haşhaş sürülen yufkalar derin dondurucuya konulur. Yarım saat bekletildikten sonra 180 derece fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.

MELEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN: MERCİMEKLİ BÖREK MALZEMELER 1 adet kuru soğan 2 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı haşhaş 5 adet hazır yufka 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır, sıvıyağ da kavrulur. İçine haşlanmış mercimek eklenir. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edilerek harmanlanır. Haşhaş az sıvıyağ ve su ile karıştırılarak iyice ezilir. 1 yufka sekiz adet üçgen parçalara bölünür. Diğer yufkalar için de aynı işlem uygulanır. Birinci üçgen parça tezgaha alınır üzerine haşhaş sürülür üzerine ikinci üçgen parça serilir. En üste mercimekli harç konulur. Rulo şeklinde sarılan börekler tepsiye dizilir. Üzerlerine haşhaş sürülen yufkalar derin dondurucuya konulur. Yarım saat bekletildikten sonra 180 derece fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.