Maraş Mutfağından Maraş Kıvrımı

Malzemeler

Malzemeler

Yoğurt, sıvı yağ, yumurta karıştırılır.

Maden suyu ve sirke eklenir.

Tuz, su, kabartma tozu ve unda katılarak yoğrulmaya başlanır. 

 

 

 

Yoğrulan hamur üstü kapatılarak beklemeye alınır.

 Cevziler rondodan geçirilir. 

Hamurlar parçalara ayrılarak açılır. 

Yağ ve ceviz açılan yufkalara serpilir. 

Ortadan ikiye bölünen yufka kıvrılmaya başlanır.

 Kıvrılan yufkanın iki ucu ters olacak şekilde döndürülür. 

Yağlanan tepsiye yuvarlayarak yerleştirilir. 

Eritilmiş yağ üzerine dökülür. 

180 derecelik fırında pişirilir. 

Çıktıktan sonra hazırlanan şerbet üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.