Aydın Mutfağı'ndan "İncir Tatlısı"

MALZEMELER:

Yarım kilo kuru incir

3 yemek kaşığı susam

1 su bardağı ceviz

 

SOSU İÇİN:

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

2,5 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı toz şeker 

 

İncirler yumuşayana kadar haşlanır. 

Ardından sudan alınıp soğumaya bırakılır. 

Sos için süt, su ,nişasta, un, kakao ve şeker bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırılır. 

İncirlerin içi susamla doldurulur ve üzerlerine sos döküp servis edilir.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Filiz Şengün oldu. Filiz Şengün, Aydın mutfağına özgü “Köy Kızartması”, “Yuvarlama”, “İncir Tatlısı” ve “Pürpeç Böreği” yaptı.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Filiz Şengün oldu. Filiz Şengün, Aydın mutfağına özgü “Köy Kızartması”, “Yuvarlama”, “İncir Tatlısı” ve “Pürpeç Böreği” yaptı.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Filiz Şengün oldu. Filiz Şengün, Aydın mutfağına özgü “Köy Kızartması”, “Yuvarlama”, “İncir Tatlısı” ve “Pürpeç Böreği” yaptı.

Susamlar tavada kavrulur ve ceviz eklenir.