Aydın Mutfağı'ndan "Köy Kızartması"

MALZEMELER: 

1 kase kuru patlıcan

15 adet kuru biber

Su

UNLU SOS İÇİN:

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı su

DOMATES SOSU İÇİN:

3 adet domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvı yağ 

Derin bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suda kuru biber ve patlıcanlar haşlanır. 

Unlu sos için yumurtalar, un, karabiber, tuz ve su karıştırılır. 

Domates sosu için rendelenen domatesler sıvıyağda çevirilir.

Haşlanmış biber ve patlıcanlar unlu sosa bulandıktan sonra sıvıyağda kızartılır. 

Üzerine domates sos eklenerek servis edilir.