Aydın Mutfağı'ndan "Pürpeç"

MALZEMELER:

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Su

İÇ HARCI İÇİN:

Yarım kilo lor peyniri

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

 

ARALARA SÜRMEK İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı sıvı yağ, 

 

Un, tuz, sirke, sıvıyağ karıştırılır, kontrollü olarak su dökülerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır.

İç harcı için lor peyniri, süzme yoğurt, yumurta, yağ karıştırılır. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır. 

Aralarına tavada eritilen tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürüp bu şekilde 12’şerli iki gruba ayrılır. 

Bezeler fırın tepsisi boyunda açılır. Arasına hazırlanan harç konup üzeri diğer hamurla kapatıldıktan sonra üzerine sıvıyağ ve süzme yoğurt sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırına verilir.

MALZEMELER: 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Su İÇ HARCI İÇİN: Yarım kilo lor peyniri 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz ARALARA SÜRMEK İÇİN: 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı sıvı yağ, Un, tuz, sirke, sıvıyağ karıştırılır, kontrollü olarak su dökülerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. İç harcı için lor peyniri, süzme yoğurt, yumurta, yağ karıştırılır. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına tavada eritilen tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürüp bu şekilde 12’şerli iki gruba ayrılır. Bezeler fırın tepsisi boyunda açılır. Arasına hazırlanan harç konup üzeri diğer hamurla kapatıldıktan sonra üzerine sıvıyağ ve süzme yoğurt sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırına verilir.

MALZEMELER: 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Su İÇ HARCI İÇİN: Yarım kilo lor peyniri 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz ARALARA SÜRMEK İÇİN: 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı sıvı yağ, Un, tuz, sirke, sıvıyağ karıştırılır, kontrollü olarak su dökülerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. İç harcı için lor peyniri, süzme yoğurt, yumurta, yağ karıştırılır. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına tavada eritilen tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürüp bu şekilde 12’şerli iki gruba ayrılır. Bezeler fırın tepsisi boyunda açılır. Arasına hazırlanan harç konup üzeri diğer hamurla kapatıldıktan sonra üzerine sıvıyağ ve süzme yoğurt sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırına verilir.

MALZEMELER: 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Su İÇ HARCI İÇİN: Yarım kilo lor peyniri 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz ARALARA SÜRMEK İÇİN: 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı sıvı yağ, Un, tuz, sirke, sıvıyağ karıştırılır, kontrollü olarak su dökülerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. İç harcı için lor peyniri, süzme yoğurt, yumurta, yağ karıştırılır. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına tavada eritilen tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürüp bu şekilde 12’şerli iki gruba ayrılır. Bezeler fırın tepsisi boyunda açılır. Arasına hazırlanan harç konup üzeri diğer hamurla kapatıldıktan sonra üzerine sıvıyağ ve süzme yoğurt sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırına verilir.

MALZEMELER: 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Su İÇ HARCI İÇİN: Yarım kilo lor peyniri 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz ARALARA SÜRMEK İÇİN: 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı sıvı yağ, Un, tuz, sirke, sıvıyağ karıştırılır, kontrollü olarak su dökülerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. İç harcı için lor peyniri, süzme yoğurt, yumurta, yağ karıştırılır. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına tavada eritilen tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürüp bu şekilde 12’şerli iki gruba ayrılır. Bezeler fırın tepsisi boyunda açılır. Arasına hazırlanan harç konup üzeri diğer hamurla kapatıldıktan sonra üzerine sıvıyağ ve süzme yoğurt sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırına verilir.