Safranbolu Mutfağı'ndan "Perohi"

MALZEMELER: 
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Su

İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
HAŞLAMAK İÇİN:
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı sıvı yağ
Su
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı 

Un, tuz, yumurta karıştırılır. Azar azar suyu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.

Hamur iki bezeye ayrılır ve mantı hamuru kalınlığında açılır. Hamurdan küçük kareler kesilir ve içlerine süzme yoğurt, kuru nane ve tuz karışımından oluşturulan harç koyularak üçgen kapatılır.

İçinde 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ olan kaynar su içine mantılar atılarak haşlanır.

Servis tabağına alınan mantıların üzerine kızgın tereyağı dökülür.

''PEROHİ'' MALZEMELER: 4 su bardağı un 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Su İÇ HARCI İÇİN: Yarım kilo süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı tuz HAŞLAMAK İÇİN: 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı sıvı yağ Su SOSU İÇİN: 2 yemek kaşığı tereyağı Un, tuz, yumurta karıştırılır. Azar azar suyu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur iki bezeye ayrılır ve mantı hamuru kalınlığında açılır. Hamurdan küçük kareler kesilir ve içlerine süzme yoğurt, kuru nane ve tuz karışımından oluşturulan harç koyularak üçgen kapatılır. İçinde 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ olan kaynar su içine mantılar atılarak haşlanır. Servis tabağına alınan mantıların üzerine kızgın tereyağı dökülür.