Safranbolu Mutfağı'ndan "Etli Sarma"

Yarım kilo dana kıyma
1 kilo salamura yaprak
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam taze nane
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
YUFKASI İÇİN:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su

SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

PİYAZI İÇİN:
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz 

Kıyma, küp küp doğranmış soğanlar,maydanoz, pirinç, nane, sıvı yağ, tuz, karabiber, salça, pul biber az su ile yoğrulup dolmalık iç harç elde edilir. 

Bu iç harç salamura yapraklara sarılıp tencereye dizilir. Sarmalar 1 bardak su eklenerek pişirmek üzere ocağa alınır ve tereyağında çevrilip su ile seyreltilen domates salçası inmeye yakın pişen dolmaların üzerine dökülür. 

n, su ve tuz karıştırılıp yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlanır ve açılır. 

aç üzerinde yufka fazla kurutulmadan çevirerek pişirilir. Kuru soğanlar piyazlık doğranıp tuz ve sumakla harmanlanır. 

Pişen dolmalar ve piyaz yufkalara sarılarak servis edilir.

''ETLİ SARMA'' MALZEMELER: Yarım kilo dana kıyma 1 kilo salamura yaprak 2 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz Bir tutam taze nane 1 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı su YUFKASI İÇİN: 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Su SOSU İÇİN: 2 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su PİYAZI İÇİN: 3 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı tuz Kıyma, küp küp doğranmış soğanlar,maydanoz, pirinç, nane, sıvı yağ, tuz, karabiber, salça, pul biber az su ile yoğrulup dolmalık iç harç elde edilir. Bu iç harç salamura yapraklara sarılıp tencereye dizilir. Sarmalar 1 bardak su eklenerek pişirmek üzere ocağa alınır ve tereyağında çevrilip su ile seyreltilen domates salçası inmeye yakın pişen dolmaların üzerine dökülür. Un, su ve tuz karıştırılıp yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlanır ve açılır. Saç üzerinde yufka fazla kurutulmadan çevirerek pişirilir. Kuru soğanlar piyazlık doğranıp tuz ve sumakla harmanlanır. Pişen dolmalar ve piyaz yufkalara sarılarak servis edilir.