Safranbolu Mutfağı'ndan "Cevizli Erişte"

4 yemek tabağı erişte
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz 

Kaynayan suya az sıvı yağ ve tuz koyulur. 

İçine erişteler atılıp 10 dakika haşlanır ve süzülür.

Başka bir kapta tereyağı eritilerek eriştelerin üzerine dökülür.

Erişteler iri dövülmüş cevizle süslenerek servis edilir.

CEVİZLİ ERİŞTE 4 yemek tabağı erişte 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı ceviz Kaynayan suya az sıvı yağ ve tuz koyulur. İçine erişteler atılıp 10 dakika haşlanır ve süzülür. Başka bir kapta tereyağı eritilerek eriştelerin üzerine dökülür. Erişteler iri dövülmüş cevizle süslenerek servis edilir.

CEVİZLİ ERİŞTE 4 yemek tabağı erişte 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı ceviz Kaynayan suya az sıvı yağ ve tuz koyulur. İçine erişteler atılıp 10 dakika haşlanır ve süzülür. Başka bir kapta tereyağı eritilerek eriştelerin üzerine dökülür. Erişteler iri dövülmüş cevizle süslenerek servis edilir.