Ankara Çay Saatinden Kemalpaşalı Kup

Malzemeler

Malzemeler

Yumurta, irmik, sıvıyağ, un, kabartma tozu, vanilya, yoğurt yoğrularak kemalpaşa hamuru oluşturulur.

 Küçük parçalara ayrılan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, 180 derecelik fırında pişirilir. 

Muhallebisi için süt, un, nişasta çırpılır ardından yumurta eklenir. 

Hafif kaynamaya başladıktan sonra şekeri konur, son olarak tereyağı ve vanilya eklenerek hazır hale getirilir.  

Fırından çıkarılan kemalpaşalar soğumaya bırakılır. 

Hazırlanan şerbet iyice kaynatılır. 

Kemalpaşalar içine atılır, yumuşayıncaya kadar şerbetin içinde bırakılır. 

Kupların içine önce kemalpaşa koyulur ardından muhallebisi eklenir.

 Soğumaya bırakılır. 

Soğuyan kuplara vişnesi eklenir. 

Üzerine tekrar muhallebi dökülür.

Soğuduktan sonra istenilen şekilde süslenerek servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.