Ankara Çay Saatinden Haşhaşlı Açma

Malzemeler

Malzemeler

Ilıtılmış süt, yarım paket yaş maya, şeker ve su karıştırılır. 

Ardından tereyağ ve sıvı yağ eklenir. 

Yoğurt, yumurta, tuz ilave edildikten sonra azar azar un koyulur.

Yoğrulmaya başlanır. 

Kıvam alan hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.

Haşhaşa sıvıyağ eklenerek yumuşatılır. 

Tahin eklenerek karıştırılır. 

Mayalanan hamur bezelere ayrılır. 

Orta boylarda açılır. 

 Hamur yağlanır ve katlanır. 

Tekrar açıldıktan sonra içine ceviz eklenmiş haşhaşlı harç sürülür. 

Rulo yapıldıktan sonra bıçak yardımıyla ortadan kesilir. 

Burgu yaparak sarılır. 

Hazırlanan açmalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve yumurtanın sarısı sürülür. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun.