Ankara Çay Saatinden Elmalı Muhallebili Kurabiye

Malzemeler

Malzemeler

Malzemeler

Yumurtanın beyazı, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, süt ve toz şeker bir kaba alınarak çırpılır.

Ardından krema, un, kabartma tozu, karbonat ve mahlep eklenir, yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır.

Muhallebisi için süt, nişasta, toz şeker, un ve iki yumurtanın sarısı kıvam alıncaya kadar çırpılır.  

Kıvam alan muhallebi tencereden cam kaba aktarılır, vanilyası eklenir ve buzdolabına atılır. 

İçi için elmalar küp küp doğranır.  

Hafif karamelize olması için şeker ve  yağ eklenerek tavada bir süre döndürülür. 

Karamelize olan elmalara tarçın, ceviz ve nişasta eklenerek karıştırılır. 

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartılır. 

Orta boylarda açılır. 

Açılan hamurlara beşer tane çizik atılır.

Muhallebi ve elmalar yassı hamura yerleştirilir. 

İç harcı görünecek şekilde kapatılır. 

Yumurtanın sarısı her yere yedirilecek şekilde sürülür. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. 

Afiyet olsun.