Bitlis Mutfağı'ndan "Cevizli su böreği"

Malzemeler

Hamuru için yoğurma kabına yumurtalar kırılır. 

İçine tuz, su katılıp karıştırılır.

Azar azar unu ilave edilerek yoğurulur. 

Hamurdan mandalina büyüklüğünde 6 bezeler yapılır ve açılır. 

Açılan ilk hamur yağlanan fırın tepsisine yayılır.

İkinci açılan hamur 4’e bölünerek kaynayan suya atılıp çıkartılır. 

Ardından da soğuk suya batırılıp alınır.

Hamurlar tepsiye ikinci kat olarak koyulur. Üçüncü yufka açılıp direk olarak tepsiye yayılır.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Meryem Ekdemir oldu. Meryem Ekdemir, Bitlis mutfağına özgü “Balkabağı Dolması”, “Çortu Taplaması”, “Cevizli Su Böreği” ve “Ağlayan Kek” yaptı.

Üzerine rondoda çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanoz serpilir.

Üzerine tekrar açılan yufka kuru olarak yayılır. Sonraki yufka suda haşlanarak döşenir. En son yufka da açıldıktan sonra yuku olarak tepsiye alınır. Her yufka arası sıvıyağla yağlanır. 

En üstü de yağlandıktan sonra 150 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. 

Afiyet Olsun