Bursa Mutfağı'ndan "Zeytinyağlı Kereviz" tarifi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ 
MALZEMELER:

4 adet iri kereviz
1 avuç kereviz yaprağı 
4 adet havuç 
3 adet patates 
2 adet kuru soğan 
1 su bardağı bezelye
3 adet portakal 
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker 

Yarım su bardağı zeytinyağı 
Kerevizler soyulur,

Orta kısımları bir havucun geçeceği kadar oyulur. 

Kerevizde açılan delikten kabukları soyulmuş havuçlar sokulur, havucun dışarıda kalan fazlalıkları kesilir. 

Kereviz bu şekilde 2 cm kalınlığında dilimlenir. 

Kerevizler tencereye bir sıra dizilir. Üzerine piyazlık doğranmış soğanlar,bezelye, küp doğranmış patates serpilir. 

Kerevizler ikinci sıra olarak tekrar dizilir. Üzerine yine sebzeler koyulur. 

Kereviz saplarından birkaç tanesi de üzerine atılır. 

Tuzu, şekeri, zeytinyağı ve portakal suyu ilave edilir. 

Zeytinyağlı kereviz kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Emine Batmaz oldu. Emine Batmaz, Bursa mutfağına özgü “Cevizli Lokum”, “Zeytinyağlı Kereviz”, “Sup” ve “Tavuklu Mantı”yaparak, izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşattı.