Antakya Mutfağı'ndan "Ispanaklı Börek" tarifi

ISPANAKLI BÖREK 
HAMURU İÇİN:
1 kilo un 
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı 
Su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo ıspanak 
2 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı tuzlu yoğurt 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı kekik 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 

AÇMAK İÇİN:
Yarım çay bardağı zeytinyağı 

Yoğurma kabına un, tuz alınır, azar azar su eklenerek hamur yoğurulur. Ele biraz zeytinyağı alnıp hamur bu şekilde biraz daha çevirilir. 

Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yuvarlanır. 

Bezeler zeytinyağlanarak elle açılır ve dörde katlanarak tepsiye konulur. 

Bu şekilde 15 dakika bekletilir. Soğanlar yemeklik doğranır.

İçine tuzlu yoğurt, salça, kekik ve zeytinyağı dökülerek harmanlanır. 

Ispanaklar küçük doğranır ve elle ovulur ardından da soğanlı karışıma eklenir. 

Dinlenen hamurlar zeytinyağı yardımıyla yine el kullanılarak açılır. 

Dinlenen hamurlar zeytinyağı yardımıyla yine el kullanılarak açılır. 

Elle hafifçe bastırılır ve 250 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Afiyetler olsun.