Antakya Mutfağı'ndan "Hurmalı Kömbe" tarifi

MALZEMELER

300 kaşığı tereyağı 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı kömbe baharatı (mahlep, hint cevizi, vanilya)
Yarım çay kaşığı damla sakızı 
Yarım çay kaşığı karbonat 
Aldığı kadar un 

İÇ HARCI İÇİN:
200 gram hurma
Yarım su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı tarçın 

Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, baharatlar, su, karbonat, damla sakızı yoğurulur. İçine azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. 

Hamurdan avuuca sığabilecek küçüklükte parçalar yuvarlanır.

Hurmaların çekirdekleri ayıklanır ve doğranır. 

Cevizler de ince kıyılıp hurmalara katılır. Ardından tereyağı ve tarçın da ilave edilip harmanlanır. 

Hamurların içi içli köfte gibi elle oyulur. İçine hurmalı harç koyulup yuvarlanır ve kömbe kalıbıyla şekillendirilir. 

Kömbe kalıbı olamayanlar çatalla ya da elle şekil verebilir.

Kömbeler 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.