Çorum Mutfağı'ndan Karabörek

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için yoğurt, yağ, tuz, yumurta, kuru maya, toz şeker ve ılık su karıştırılır. 

Ardından aldığı kadar un ilave edilir ve yoğrulur. 

Kıvam alan hamur üstü kapatılarak dinlendirmeye bırakılır.

 İç harcı için ıspanaklar doğranır.

 Kıymalar kavurulmaya başlanır.

 Kavrulan kıyma beklemeye alındıktan sonra dinlenen hamur 6 bezeye ayrılır. 

Fırın tepsisine uygun olarak açılır. 

Açılan ilk hamur fırın tepsisine yerleştirilir. 

Yoğurt, yağ ve yumurtadan yapılan sos çok yoğun olmayacak şekilde sürülür. 

Üçüncü kat yufkadan sonra kıyma, ıspanak, tuz, karabiber ve pul biber karıştırılarak dökülür.

İç harcından sonra yufkalar aynı şekilde dizilir.

Son kata yoğurtlu karışımdan sürdükten sonra kare şeklinde kesilir. 

200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. 

Afiyet olsun