Adıyaman Mutfağı'ndan Tevenk Sarması

Yarma ve bulgur genişçe bir kaba konur. 

 Ardından tuz ve su eklenerek karıştırılır. 

Üzeri için soğanlar önceden doğranır. 

Başka bir kaba yoğurt ve yumurta eklenir. 

Çırpılarak pişirilir. 

Harç yoğrulurak köfte haline getirilir. 

Hazırlanan köfte yapraklara sarılır. 

Sarmalar sık şekilde tencereye dizilir. 

Karamelize edilen soğanlar beklemeye alınır.  

Sosu için sıvıyağ, tereyağı ve yoğurt karıştırılır. 

Yapılan karışım sarmaların üzerine dökülür. 

Su eklenerek pişirilir.  

Pişen sarmalar servis tabağına ters olarak çevrilir.

Önceden hazırlanıp pişirilen yoğurt ve yumurta üzerine dökülür. 

Karamelize edilmiş soğanlarda üzerine eklenerek servise hazır hale getirilir.