Canan Hanım'ın Mutfağından Muhallebi Dolgulu Kurabiye

Malzemeler

Malzemeler

Yoğurt, nişasta, hindistan cevizi, vanilya, süt ve şeker bir tencereye eklenerek karıştırılır. 

Tereyağı da eklenen muhallebi soğumaya bırakılır.

Hamur için margarin, tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, nişasta, sıvı yağ ve yoğurt karıştılır. 

Yoğrulur. 

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak ortası açılır ve muhallebiden dökülür. 

Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.

Muhallebiler görünmeyecek şekilde kapatılır.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Kabarıncaya kadar fırından alınmaz. 

Çıkan kurabiyelerin soğuması için beklenir. 

Üzeri için çikolatalar benmari usulü eritilir. 

Sütlü ve bitter çikolata karıştırılır. 

Eriyen çikolataların soğuması için beklenir. 

Hazırlanan kurabiyeler sütlü çikolataya batırılır. 

Beyaz çikolata silikon tabancaya doldurulur. 

İstenilen şekil verilir. Servis hazır hale gelir.