Canan Hanım'ın Mutfağından Patatesli Kafes Poğaça

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için süt, tereyağı, yumurta, sıvı yağ ve yoğurt karıştırılıp yoğrulur. 

İçi için önceden haşlanmış patatesler ezilir. 

İçine tereyağı katılır ve ezilmeye devam edilir. 

Bu sırada hamura un ve kabartma tozuda eklenerek yoğrulmaya devam edilir. 

Ezilen patatese lor peyniri eklenir.

Ardından pul biber, karabiber ve tuz serpilir.  

Yoğrulan hamur iki parçaya ayrılarak açılır. 

Tırtıklı bir kesici ile kesilir. 

 Dört tane kesik atılır. 

Kesik atılan hamur kare şeklinde ayrılır.

Yapılan harç yassı şekilde yerleştirilir.

Tırtıklar üst üste gelmeyecek şekilde kapatılır. 

Hafif ay şekli verilerek fırın tepsisine dizilir. 

Poğaçaların üzerine bir yumurtanın sarısı sürülür. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. 

Afiyet olsun.