Canan Hanım'ın Mutfağından Frambuazlı Cheescake

Malzemeler

Malzemeler

Alt tabanı için bisküviler rondodan geçirilir.

Küçük kek kalıbının içine ince kağıtlar yerleştirilir.

Tereyağı eritilip rondodan geçen bisküvilerle karıştırılır. 

Hazırlanan harç kalıplara konur. 

Ardından düzleşmesi için bardakla baskı uygulanır. 

Kreması için labne peyniri, krema ve şeker kıvam alana kadar çırpılır. 

Kıvam aldıktan sonra unu ve nişastası eklenir. 

Koyulaştırılır. 

Yumurta eklenir ve yedirilir. 

Hazırlanan krema kalıplara paylaştırılır. 

160 derecede kabarana kadar pişirilir. 

Pişen keklerin ortası hafif delik olmalıdır. 

Sos için frambuaz, su, nişasta ve şeker ocakta karıştırılır ve hafif pişirilir. 

Posasının çıkması için süzülür. 

Yapılan sos keklere dökülür. 

Sunum için frambuaz ve nane yaprağı koyulur. 

 Afiyet olsun.