Şanlıurfa Mutfağından Kazan Kebabı

Malzemeler

Patlıcanlara 2-3 cm aralıklarla kopartılmadan kesikler atılır.

Kıymaya küçük doğranan soğanlar, 5 türlü baharat (eğer yoksa toplam 1 tatlı kaşığına denk gelecek şekilde kişniş, kimyon, karabiber, karanfil ve tarçın karıştırılıp kullanılabilir), tuz, pul biber, salça, yenibahar ve sıvıyağ katılıp yoğurulur. 

Elde edilen harçtan küçük parçalar alınıp patlıcanların kesilen aralarına yerleştirilir ve tencereye dizilir.

Elde edilen harçtan küçük parçalar alınıp patlıcanların kesilen aralarına yerleştirilir ve tencereye dizilir.

Sosu için rendelenmiş domatese su katılır ve kazan kebaplarının üzerine dökülür. 

Kazan kebabı kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.