Şanlıurfa Mutfağından Ağzı Açık

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için soğanlar rendelenip suyu sıkılır.

İçine kıyma, un, tuz, pulbiber, yumurta, 5 türlü baharat (eğer yoksa toplam 1 tatlı kaşığına denk gelecek şekilde kişniş, kimyon, karabiber, karanfil ve tarçın karıştırılıp kullanılabilir) katılıp yoğurulur.

Hamuru için un, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Suyu da azar azar ilave edilerek hamuru yoğurulur. 

Hamur çok inceltilmeden açılır ve ağzı geniş bir bardak ya da kap yardımıyla yuvarlaklar kesilir.

Yuvarlak hamurların ortasına iç harçtan konur ve elle bastırılarak yayılır. Kenarları içe doğru katlanır. Ağzı açıklar bol sıvıyağda kızartılır.

Afiyet olsun.