Elazığ Mutfağı'ndan Soğan Dolması

Malzemeler

Nursel'in Mutfağı'nın bugünküğ konuğu Feranur Emir oldu. Feranur Hanım Elazığ yöresine ait Soğan Dolması yaptı.

Soğanlar soyularak haşlanmaya hazır hale getirilir.

Nursel'in Mutfağı'nın bugünküğ konuğu Feranur Emir oldu. Feranur Hanım Elazığ yöresine ait Soğan Dolması yaptı.

İç harcı içinde ayrıca soğanlar doğranır.

Kıyma, soğan, bulgur, kuru reyhan ve tuz ile hazırlanan iç harca su eklenir.

Sonradan eklenmek üzere kuru sumağa su katılır.

Sumak ekşisi eklenen iç harç iyice yoğrulur.

Haşlanan soğanların içi çıkartılır.

Dış kabuğuna, yapılan harç konur.

Hazırlanan dolmalar tencereye dizilir.

Salça, tereyağı ve su kaynatılır.

Kuru sumağın suyunun iyice çıkması için tekrar kaynamış su eklenir.

Soğana dökülür. Ardından salçalı sos eklenir.

Pişmeye hazır.

Son hali. Afiyet olsun.