Elazığ Mutfağı'ndan Sırın

Malzemeler

Hamur için bir kaba maya ve su eklenir.

Ardından un eklenerek yoğrulur.

Hamurlar bezelere ayrılır.

Nursel'in Mutfağı'nın bugünküğ konuğu Feranur Emir oldu. Feranur Hanım Elazığ yöresine ait Sırın yaptı.

Bezelere ayrılan hamur merdane ile açılır.

Pişirmek için sac kullanılır.

Yufkalar sık sık çevrilmelidir.

Göz göz olduğu zaman sacdan alınır.

Yufkaların kıtırlaşmaması ve rahat sarılabilmesi için bir bezin altına konur.

Kalan yufkalar pişmeye devam ediyor.

Pişen yufkalar rulo yapılır.

Nursel'in Mutfağı'nın bugünküğ konuğu Feranur Emir oldu. Feranur Hanım Elazığ yöresine ait Sırın yaptı.

Rulo olan yufkalar tepsiye göre kesilir.

Boşluksuz şekilde dizilir.

Sos için hazır...

Hazırlanan sarımsaklı yoğurt üzerine eklenir.

Ardından yakılan yağ dökülür.

Afiyet olsun.