Safranlı Pilav

Pelin Karahan, Nurşen Odabaşı ile Safranlı Pilav yemeğinin tarifini anlattı.

3 su bardağı pilav

1 adet iri parçalanmış kuzu kol

1 çay kaşığı safran

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

3 yemek kaşığı kuş üzümü

3 yemek kaşığı kaju fıstık

2-3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

İsteğe göre defne yaprağı

3 adet kuru soğan

1 çay kaşığı tane karabiber

3 adet havuç

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı; Tavaya sıvı yağ dökülür. Kuzu kollar tavada mühürlenir. Havuçlar iri parçalara bölünür. Soğan ikiye bölünür tencereye eklenir. Defne yaprağı eklenir. Mühürlenmiş kuzu kollar düdüklü tencereye eklenir. Su ilave edilir. 25 dakika pişmeye bırakılır. Pilav için tereyağı eritilir. Dolmalık fıstık eklenir. Kaju fıstık eklenir. Pirinç ilave edilir ve karıştırılır. Tuz ve şeker ilave edilir. Ardından kuş üzümü eklenir ve sıcak su dökülür. Safran süzülerek ilave edilir. Pilav kısık ateşte 20 dakika pişirilir ve 10 dakika demlenir. Tereyağı ilave edilir. Pilav sunum kabına alınır.Tereyağı pilavın üzerinde gezdirilir. Kuş üzümü ve tuz eklenerek 10 dakika ndaha pişirmeye devam edilir. Kuzu kol etleri sunum kabına servis edilir. Tereyağı etlerin üzerinde gezdirilir.

 

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...