Otlu Poğaça

Pelin Karahan, Çiğdem Özerk Onay ile Otlu Poğaça tarifinin yapılışını gösterdi.

 

Malzemeler;

1 su bardağı su

100gr Bitkisel Margarin 

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

3 adet yumurta

5-6 dal maydanoz

3-4 dal taze nane

3-4 dal taze fesleğen

2 diş sarımsak 

İçi için;

1-2 dilim kaşar peyniri

1-2 dilim beyaz peynir 

2-3 dilim salam 

İsteğe göre acuka

 

Yapılışı;

Bitkisel margarin suda eritilir. Tuz eklenir. Un ilave edilir. Topaklaşmaması için hızlıca kavrulur. Hamur ayrı bir kaba alınır. Yumurta eklenir. Sarımsak rendelenir. Maydanoz, fesleğen ve nane ince ince kıyılır. Hamura eklenir. Kaşık yarıdımıyla şekil verilir. Fırın tepsisine alınır. 200 derece fırında 25 dk pişirilir. Affiyet olsun.

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...