Kuru Patlıcan Sarması

Pelin Karahan, Nurşen Odabaşı ile Kuru Patlıcan Sarması'nın tarifini anlattı.

Malzemeler;

İÇ HARCI,

250 gr kıyma

2 adet kuru soğan

2 su bardağı pirinç

100 gr tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

İsteğe göre miktarda nar ekşisi

1 yemek kaşığı Domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

SOSU İÇİN,

3 domates

3diş sarımsak

Limon tuzu

Sıvı yağ

Hazırlanışı; Soğanlar ince ince kıyılır. Kıyma malzeme kabına alınır. Soğan ve nar ekşisi ilave edilir. Tüm malzemeler yoğrulur. Tuz ve karabiber ilave edilir. Pul biber eklenir. Tereyağı yoğrularak iç harca yedirilir. Sıvı yağ eklenir. Kıyma yoğrulmaya devam edilir. Biber salçası eklenir. Pirinç harca ilave edilir. Kuru patlıcanlar pişirme tenceresine dizilir. Sos için; domates ve sarımsak rendelenir ve sıvı yağ tencereye dökülür. Rendelenen domates ve sarımsak tencereye eklenir. Biber salçası ilave edilir. Kaynayan sosa su eklenir. Pişen sos yemeğin üzerine dökülür. Sıcak su ilave edilir ve 15-20 dakika pişmeye bırakılır. Pişen kuru patlıcanlar sıcak sıcak servis edilir.

 

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...