Kayısılı Bulgur

Pelin Karahan, Özden Aslan ile birlikte kayısılı bulgurun  tarifini anlattı.

Kayısılı Bulgur Pilavı Tarifi ;

2 su bardağı bulgur
1, 5 su bardağı su
Yarım kg kuşbaşı et
2 adet kemikli et 
4-5 adet kuru kayısı
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek sıvıyağ 
Hazırlanışı:

Tereyağı ve sıvı yağ eritilir. Pişen etler tencereye ilave edilir. Özleşmesi için kavrulur. Bulgur eklenir. Sıcak su ilave edilir. Küp küp doğranmış kayısılar eklenir. Kapağı kapatılarak 20 dk pişirilir. Pilav demlenmeye bırakılır. Sıcak servis edilir. 

 

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...