Karışık Ot Yoğurtlama

Pelin Karahan, Ergül Dinç ile birlikte Karışık Ot Yoğurtlama tarifini anlattı.

Malzemeler;
1 KG KARIŞIK EGE OTLARI 
1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
250 GR. SÜZME YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI TATLI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI NATUREL ZEYTİNYAĞI
YARIM ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI
3 LİTRE SICAK SU

Hazırlanışı; Fıstıklar tavada kavrulur. Karışık ege otları yumuşaması için kaynar suya bırakılır. Yumuşayan otlar bir kasede buz yardımı ile şoklanır. Soğanlar küp küp doğranır. Yeşil soğanlar ince ince doğranır. Fıstıklar soğumaya bırakılır. Bir tencereye sıvı yağ dökülür. Kuru soğan ve yeşil soğan pişirilir. Şoklanan otlar elde sıkılarak fazla suyu alınır. Kağıt havlu yardımı ile kurulanır. Otlar kavrulan yeşil ve kuru soğanın üzerine eklenir. Sarımsaklar havanda dövülür. Pişen otlar servis tabağına alınır. Başka tavada tereyağı eritilir. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Eriyen tereyağına salça eklenip kavrulur. Otların üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından salçalı tereyağı sosu eklenir. En son da kavrulmuş fıstıklar ilave ediler servis edilir.

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...