Yağ Mantısı

Nursel Ergin, ilk konuğu Pilates Eğitmeni Açelya Karaca ile bahçede pilates yaparak pilates matı ve topunun nasıl kullanıldığını anlattı. İkinci konuğu Gönül Kırkpınar ile “Yağ Mantısı”, “Kurşun Aşı” ve “Padişah Tatlısı” yaptı.

Hamuru için;

1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için;

300 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz

Üzeri için;

Süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası

Kızartmak için; 
3 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı ılık sütün üzerine instant maya, 2 tatlı kaşığı toz şeker, sıvı yağ, tuz ve yumurta ve aldığı kadar un eklenip yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur 2 bezeye ayırılıp, dinlendirilir. 
İç tarifi:

Kıymanın üzerine ince ince doğranan soğanlar, karabiber, tuz eklenip harç kıvamına gelene kadar yoğrulur. 
Yapılışı:

Dinlenen hamuru açmak için zemine un serpilir. Hamur olabildiğince büyük ama fazla inceltilmeden açılır. Bıçakla büyük karelere bölünen hamurun içine kıyma harcı koyularak kapatılmaya başlanır. Hamurları dilediğiniz gibi kapatın. Kapatılan mantı hamurlarını kızdırdığınız yağda kızartın. Çevirilerek her iki yüzeyi de nar gibi olana kadar kızartın.

Sunum tabağına alınan yağ mantılarını süzme yoğurt ve tereyağında kavurduğumuz biber salçası ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.